世界教室 · 交流體驗 Global Classroom

世界教室 · 交流體驗

學習──沒有地域及時間的限制,
讓學生跳出課室及課時框框,踏出香港,放眼世界,
正是「世界教室」的目的。

體驗不同生活,擴闊視野;
了解不同文化,尊重差異;
接觸不同人物,建立情誼。

旅程中,學生結合已有知識與真實體驗,體現真正學習。
旅途中,老師更深入認識學生,增進師生情誼。

學校積極開拓校本的海外交流團計劃,如保良局屬下中學生北京交流考察團、深圳高科技發展考察團及浙江·香港姊妹學校締結計劃 —— 杭州育才中學交流團。與此同時,學校也致力推薦同學參加不同主題的交流團,如肇慶的自然地貌及保育考察團、AFS國際文化交流之本地接待計劃等,開拓視野,確立人生目標。

We believe that a meaningful education goes far beyond learning in the classroom. Our “Global Classroom” aims to broaden students’ horizons and enrich their learning experience by offering them various opportunities to study and experience different cultures outside Hong Kong. Quality study tours provide students with an amazing and invaluable experience to learn about and immerse themselves in other cultural environments, as well as to make exchanges with students of different nationalities. Fruitful memories and true friendships are earned, in addition to overseas exposure and knowledge.

To help develop students into well-rounded individuals with global perspectives, we encourage our students to actively participate in a wide range of thematic study tours, with a view to learning outside the classroom.

2017-2018 學生交流及考察團

交流團名稱

參與者

保良局屬下中學生北京交流考察團